Main content

 

Boek ‘tienerMoeder van Zoë’ gelanceerd, met overhandiging aan Tanja Jess

Op de Internationale Dag van de Rechten van het Kind, 20 november, is het boek ‘tienerMoeder van Zoë’ gelanceerd. Emma van den Brand, initiatiefnemer voor tienerMoeders, was vijftien toen ze zwanger werd en schrijft openhartig haar verhaal, nu haar dochter vijftien is. Tijdens de boeklancering in de Westerwijnfabriek te Amsterdam ontvangt Tanja Jess het eerste boek.

Emma schrijft over hoe ze koos voor haar kind, waar haar oneindige bewijsdrang vandaan komt, wat het effect is van uitgescholden worden, hoe groot haar moederliefde is en alle andere dingen die je over tienermoeders wilt weten. Het kan iedereen overkomen. Hoe ga je daar dan mee om? En hoe kijkt de omgeving ertegen aan? Tanja Jess is speciaal gevraagd om het boek over tienermoeder in ontvangst te nemen omdat zij zich eerder inzette voor een tienermoeder, tijdens het tv-programma ‘Vier handen op een buik’.

Tienermoeders in Nederland

Jaarlijks krijgen ruim 1.500 tienermeiden een kind. Bijna 80 % van de tienermoeders in 2015 was 18 of 19 jaar en 8% was jonger dan 16. Met het boek wil Emma ondersteuning bieden aan tienermoeders. De vooroordelen en taboe die rusten op tienermoeders wil zij wegnemen. Zij laat haar proces zien, van de moeilijkere opstart tot aan nu. Emma van den Brand richtte in 2016 voor tienerMoeders op. Voor tienerMoeders wil graag andere moeders helpen die in de pubertijd al de verantwoordelijkheid hebben over een kind. Naast het boek gaat voor tienerMoeders deze groep jonge ouders aan werk helpen, zodat ze een toekomst op kunnen opbouwen.

Dag van de Rechten van het Kind

Het boek en de dienstverlening van voor tienerMoeders staan geheel in het teken van kinderrechten, net als De Dag van de Rechten van het Kind. Het recht om als zwangere tiener zelf een keuze te maken, alsook het recht van het kind op leven en ontwikkeling.
Het boek ‘tienerMoeder van Zoë’ is te koop via www.voortienermoeders.nl.