Main content

De brochure Met Recht Spelen en het kinderrechtenkwartetkaartspel

Met Recht Spelen, activiteiten rond kinderrechten in het jeugdwerk is een brochure gericht op kinder,- tiener en jongerenwerkers op school, buitenschoolse opvang en scouting. Deze brochure bevat informatie over het VN-kinderrechtenverdrag en de betekenis die het heeft voor het jeugdwerk. Daarnaast zijn suggesties opgenomen voor activiteiten rond het thema kinderrechten. Hierbij valt te denken aan een eerst kennismaking met kinderrechten, een onderzoek naar rechten, het in de praktijk brengen van rechten en rechten laten zien.

380-320

Het Kinderrechtenkwartetkaartspel is een pakket van multifunctionele kaarten en biedt verschillende spelvormen om op speelse wijze kinderen van ongeveer acht tot en met vijftien jaar kennis te laten maken met de rechten van het kind. Het kwartetkaartspel is te gebruiken als basis van discussie over kinderrechten, als puzzel, memory, kwartet, zwarte pieten of als een quiz. Het kinderrechtenkwartetkaartspel wordt geleverd met uitgebreide instructies om drie verschillende kaartspelen te doen.

Samen met de brochure Met Recht Spelen, is het Kinderrechtenkwartetkaartspel een goede combinatie om in een groep met kinderrechten aan de slag te gaan.

Wat kunt u met het kinderrechtenkwartetkaartspel doen?

1: Neprechten / echte rechten
Leeftijd 8- 15 jaar

2: Weet-, denk- en doevragen
De weet-, denk- en doevragen zijn voor verschillende leeftijdsgroepen: 8-10 jaar, 11 en 12 jaar en 13-15 jaar.

3: Kinderrechten voor beginners
Leeftijd tot 7 jaar.

Meer informatie:
U kunt het Kinderrechtenkaartspel samen met de brochure Met Recht Spelen, activiteiten rond kinderrechten in het jeugdwerk bestellen voor € 17,50. Daarnaast worden er verzendkosten in rekening gebracht. Bestellen kan door te mailen naar info@defenceforchildren.nl of te bellen naar 071 – 516 09 80.