Main content

Op 20 november is het de Internationale Dag van de Rechten van het Kind. Dit vieren de Buurthuizen van de Toekomst in Den Haag met voorstellingen van bijzondere films over kinderrechten. Van 18 tot en met 20 november wordt in samenwerking met Gemeente Den Haag gratis vertoningen georganiseerd van de films Trots en Treiter en Een Jaar Zonder Mijn Ouders. Na afloop van deze twee korte films zal UNICEF meer vertellen over kinderrechten in Nederland en in de rest van de wereld. De films zijn geschikt voor kinderen vanaf 8 jaar, dus de hele familie is van harte welkom!

Film 1 : Trots en treiter

Emma (13) is 3 jaar geleden van Mali naar Nederland verhuisd. Op de Nederlandse basisschool voelde Emma zich anders. Anders van buiten door haar huidskleur en anders van binnen door de andere cultuur. Ze wist niet goed hoe ze zich moest gedragen en ze werd gepest vanwege haar huidskleur. Nu zit ze op de middelbare school en daar voelt ze zich stukken beter. Ze durft zich steeds meer te uiten en ontdekt dat het haar helpt om haar gevoelens om te zetten in liedjes.

Film 2: Een jaar zonder mijn ouders

Als Tareq vanwege de oorlog Syrië ontvlucht moet hij zijn ouders, zusje en broertje achterlaten. Op naar Europa, een onzekere toekomst tegemoet. Wanneer zal hij zijn ouders weer zien? Het wordt een gevaarlijke reis en eenmaal aangekomen in Nederland begint het wachten.

 

Kijk hier voor meer informatie over de locatie en tijden.