Main content

Een theaterstuk over kindermishandeling

Wilt u het thema kindermishandeling bespreekbaar maken? Wij hebben voor u een theatervoorstelling over dit thema. De voorstelling is een bewerking van het boek Blauwe plekken van Anke de Vries. Het boek is in 1993 bekroond met de Prijs van de Nederlandse Kinderjury en het thema is helaas nog steeds actueel.

Twee acteurs komen naar u toe en spelen de voorstelling voor uw leerlingen. Voor de klas, in de klas.

De voorstelling is bedoeld voor klas 1 en 2 van middelbare scholen. De taal is geschikt voor praktijkonderwijs én voor gymnasium. De voorstelling duurt 30 minuten, waarna er tijd is voor een nagesprek met de acteurs. Wij hebben een lespakket ontwikkeld om het moeilijke thema goed in te leiden en goed te verwerken. Vanzelfsprekend hebben wij actieve medewerking nodig van de mentor van de klas.

De voorstelling is van recente datum. We gaan er twee jaar mee toeren. Gemeente Rotterdam heeft het spits afgebeten. De gemeente heeft de voorstelling aan diverse scholen aangeboden.

De KRO-NCRV heeft voor het tv-programma De Monitor filmopnames gemaakt. De voorstelling is niet alleen geschikt voor scholen maar ook voor professionals. Overigens menen wij dat de voorstelling, enigszins aangepast, ook geschikt is voor het basisonderwijs en de oudere klassen van het middelbaar onderwijs.

Blauw plekken is een productie van Theater in Feite.
U kunt ons bellen/mailen: Aart van den Berg, 06-20923833 of aart@theaterinfeite.nl.