Main content

Op 6 juni 2018 worden tijdens de Young Impact Celebration in Rotterdam Ahoy voor de tweede keer de Young Impact Awards uitgereikt. Deze award is bedoeld voor jongeren die zich belangeloos inzetten voor een betere wereld en die zich op een positieve manier inzetten voor anderen. Young Impact is een organisatie die met jongeren meedenkt over wat zij willen veranderen in de wereld en hoe zij dat het beste kunnen bereiken. Jongeren krijgen via Young Impact de mogelijkheid om een positieve impact te maken op de wereld en hun toekomst.

Awards
Er worden vijf verschillende awards uitgereikt: de George Maduro Award, de Young Education Award, de Young Environment Award, de Young Creativity Award en de Young Innovation Award. Jongeren die ondanks tegenslagen tot het uiterste blijven gaan en de meeste impact hebben gemaakt, worden genomineerd voor een award. De jongeren bepalen zelf aan wie de awards worden uitgereikt. Het is nog steeds mogelijk om te stemmen.

Young Impact Celebration
Tijdens de Young Impact Celebration worden er niet alleen awards uitgereikt, maar vieren tienduizend jongeren ook de impact die zij maken. De kaartjes voor de Young Impact Celebration zijn niet te koop, maar te verdienen door impact te maken. Via een challenge kunnen jongeren op tal van verschillende manieren in actie komen om de wereld een stukje mooier te maken. Denk bijvoorbeeld aan de bestrijding van eenzaamheid onder ouderen, het opruimen van zwerfafval of het bevorderen van kinderrechten. Jongeren kunnen zelf een challenge starten of zich aansluiten bij de challenge van iemand anders. Inmiddels zijn er al meer dan twintigduizend jongeren in actie gekomen met mooie en inspirerende acties.