Main content

Op de 25ste verjaardag van het Kinderrechtenverdrag ging het allereerste internationale kinderrechtenkanaal, door en voor kinderen op YouTube de lucht in. Op Lot’s Channel brengt het fictieve twaalfjarige meisje Lot, bedacht door Herman van Veen, verhalen van kinderen uit de hele wereld bij elkaar. Lot is een nieuwsgierig twaalfjarige meisje dat mooie, maar ook ontroerende verhalen deelt en verzamelt, waardoor kinderen ontdekken wat hun rechten zijn.

Op Lot’s Channel geven kinderen uit verschillende landen en werelddelen ons een kijkje in hun leven. Professionele journalisten maken korte video’s van de verhalen, waardoor kinderrechten concreet en bespreekbaar worden. Het doel van Lot’s Channel is om kinderen bewust te maken van hun rechten. Als zij weten wat hun rechten zijn, kunnen ze hiermee hun omgeving inspireren en later als zij volwassen zijn opkomen voor kinderrechten.

Ook na 25 jaar Kinderrechtenverdrag, waarin 193 landen hebben afgesproken om goed voor kinderen te zorgen, worden er vandaag de dag nog steeds wereldwijd kinderrechten geschonden. Daarom is het belangrijk dat er aandacht blijft voor kinderrechten, vooral bij kinderen. Door de kracht van de verhalen van Lot’s Channel worden kinderen zich bewust van hun rechten en worden volwassenen gewezen op de schending van deze.
Lot’s Channel is een initiatief van Lot’s Foundation en VJ Movement. Lot’s Foundation is een organisatie die zich wereldwijd inzet om kinderen bewust te maken van kinderrechten en zij betrekken kinderen hier ook bij door middel van discussies. VJ Movement is een internationaal netwerk met onder andere videojournalisten met jarenlange ervaring in het vertellen van verhalen en het bouwen van communities.

Wil jij ook de indrukwekkende verhalen van deze kinderen zien en volgen, ga dan snel via deze link naar YouTube en abonneer je op Lot’s Channels.