Main content

Spreekbeurt (gratis)

Hou je een spreekbeurt? Wij hebben tips! 

Hou jij een spreekbeurt over kinderrechten? Goed idee, want je klasgenoten willen vast weten waar ze allemaal recht op hebben. Je kunt het zo leuk en boeiend maken als je zelf wilt. Wij helpen je graag met tips en alle informatie die je nodig hebt.

Waar begin je?

Stap 1:

In één spreekbeurt kun je natuurlijk onmogelijk álles over kinderrechten vertellen. Kies daarom een onderwerp of kinderrecht dat je het meeste interesseert en waar je graag meer van wilt weten.

Stap 2:

Nadat je een onderwerp hebt gekozen is het belangrijk dat je genoeg informatie verzamelt. Je kunt die van deze website halen, maar ook bijvoorbeeld naar de bibliotheek gaan. Leen een boek dat gaat over een bepaald kinderrecht of zoek naar meer informatie op het internet. Je kunt natuurlijk ook een onderwerp kiezen uit de krant of het Jeugdjournaal. Kijk op ons Youtube kanaal voor meer leuke video’s van allerlei organisaties.

Stap 3:

Probeer altijd je eigen mening te vormen over het onderwerp van je spreekbeurt. Dat betekent dat jij anderen kunt uitleggen wat jíj ervan vindt. Het is tenslotte jouw spreekberut. Je moet je mening kunnen verdedigen. Daarvoor gebruik je je ervaringen en de feiten en voorbeelden die je hebt gevonden tijdens het voorbereiden van je spreekbeurt.

Bestel gratis posters, kaarten en het infoboekje Yeah Right! 

Een spreekbeurt wordt natuurlijk nog leuker als je posters kunt ophangen in je klas en als je dingen uit kunt delen. Dat kan! Wij hebben posters en kaarten over kinderrechten en een leuk boekje, Yeah Right, met informatie voor kinderen vanaf 10 jaar.

Vertel ons wat je wilt hebben, hoeveel kinderen er in je klas zitten en waar we de spullen heen kunnen sturen.

Meer tips? Kijk dan hier!